Hasznos információk

Pécsről

Pécs az ország dél-nyugati szélén, a horvát határ közelében található. Délebbi fele sík, míg az északi része a Mecsek hegység déli lankáira kúszik fel.

Talán a rómaiak, akik a mediterránumból jöttek, nem véletlenül érezték magukat otthon ezen a vidéken, s bizonyára így vannak ezzel ma is Itáliából érkező vendégeink. Valóban: van-e olaszosabb városunk Pécsnél?

Aki forró nyári napokon végigtekint a Széchenyi téren, a dzsámi fehéren izzó kövein, vagy délutáni-koraesti hangulatban átsétál a déliesre formált Jókai téren, avagy estefelé megfordul a korzón, a Király utca szabadtéri éttermei, kávézói között és megpihen a Színház téri szökőkutak kőpárkányain, máris Itáliában érezheti magát. Harkány felől, autóval érkezvén megpillantva a várost, mintha Toscana, vagy Lazio dombjai között utaznánk. (Pánics György)

További információk, érdekességek Pécs városáról itt és itt

Megközelítés

Cím: 7622 Pécs, Universitas u. 2/A.

Az intézmény parkolója ingyenes.

Vasút
Gyalog 25-30 perc alatt érhető el a könyvtár.
A vasútállomástól a 14, 20 illetve a 4, 4Y, 104, 104E, 104Y jelzésű járatokkal 10-15 perc alatt,  a 48-as téri megállónál leszállva tudják megközelíteni a könyvtárat.

Szállás

Hotel Palatinus:
A szálloda Pécs történelmi belvárosának szívében, üzletek és éttermek szomszédságában fekszik. Tökéletes kiindulópont Pécs felfedezéséhez. Különleges hangulatú, szecessziós épület, lenyűgöző hallal és art-nouveau remekművekkel. A lélegzetelállító bálteremben egykor maga Bartók Béla is adott koncertet. A Palatinus a Pécsre látogató világhírű művészek kedvelt pihenőhelye!

Parkolás:
Parkolás a szállodával összekötött, őrzött mélygarázsban (behajtás a Mária utca felől: Térkép>).

További információ a Hotel Palatinusról

A szállás a Tudásközponttól 15 percnyi gyaloglásra található.

Szabadidő

Fedezd fel a történelmi belvárost! Számos épület homlokzatát díszíti a híres Zsolnay kerámia, érdemes ezekre is figyelmet fordítani a séták során. A belvárosban több rejtett kis kert és udvar is található, ezek többsége a Király utcából vagy a Szent István térről nyílik.

Érdekes látnivalókat ajánl az Irány Pécs! oldala is.

étel és ital – a mi kedvenceink

BAZÁR
Kellemes belvárosi pub 14 kézműves sörrel a csapokon, amelyek mellé laktató meleg ételeket és süteményeket is kínálnak.

Rundó étterem
18. századi polgári épület, magyaros ízek és késői nyitvatartás – ideális hely, ahol eltölthetjük az estét.

Eleven wine & tapas
Borkedvelők számára ideális pécsi hely, amit egyedi borkínálat és ízletes tapas jellemez!

Caflisch Café
Régimódi cukrászda és kávézó, amely romantikus hangulatával 1789 óta várja a vendégeket tortákkal, kekszekkel és italokkal.

Next Step Coffee
Gyakran itt kötünk ki a kedves és barátságos kiszolgálás, no meg a finom ízek miatt.

 

This post is also available in: en